Uitzinnig


UITZINNIG

Uitzinnig is een studentencuitzinnigommissie georganiseerd door en voor studenten. Het doel van Uitzinnig is om leuke excursies te organiseren, als aanvulling op het curriculum. We doen dit met excursies in het werkveld, zoals een gesprek met een humanistisch geestelijke verzorger die bijvoorbeeld werkzaam is in de tbs-kliniek in Utrecht, maar ook culturele excursies staan op ons lijstje, zoals een excursie naar het filmfestival. We proberen elke mastervariant, van geestelijk begeleider tot educatie, aan bod te laten komen in excursies, om op deze manier te ervaren hoe een dergelijk beroep in de praktijk is.

Al met al is Uitzinnig een commissie die een breed scala aan excursies, workshops en uitstapjes organiseert, ter voorbereiding op en ter inspiratie voor de toekomst, en omdat het gewoon heel interessant en leuk is!

Vragen?

Mail svh.uitzinnig@uvh.nl

Wie zijn wij?

 

Voorzitter – Marcella van Daatselaar

Marcella.vanDaatselaar@student.uvh.nl

 

Hola, ik ben Marcella en ik loop alweer meer dan 4 jaar rond op de UvH en zit nu in m’n tweede jaar van de master Humanistiek. Ik vind het leuk om me naast de studie Humanistiek ook in te zetten voor de studievereniging en haal hier veel voldoening uit. Daarom heb ik mij vorig jaar ingezet voor het bestuur van de Studievereniging voor Humanistiek en heb ik deelgenomen aan de commissie die het 25-jarig lustrumfeest voor de studenten heeft georganiseerd afgelopen jaar. Dit jaar zet ik het op een iets later pitje en wil ik mijn focus leggen bij Uitzinnig. Dit is alweer mijn derde jaar Uitzinnig en ik blijf het erg leuk vinden om excursies te organiseren die een leerzame en leuke toevoeging kunnen zijn aan de theoretische colleges. In deze excursies komen we in aanraking met de werkvelden waarin we later werkzaam kunnen zijn en kunnen we proeven aan de praktische invulling hiervan. Daarnaast vind ik het leuk om op deze manier studenten uit alle jaren te leren kennen en er zo samen een gezellige en interessante excursie van te maken. Ik hoop jullie dan ook allemaal een keer te zien bij een van onze excursies!

reinhildLid: Reinhild Freytag

Hoi, Ik ben Reinhild momenteel derdejaars bachelor Humanistiek. Naast uitzinnig ben ik ook nog coördinator van Levenskunst toneel.Ik vind het heel erg leuk om betrokken te zijn in de commissies van de UvH niet alleen omdat de sfeer in deze commissies erg goed is maar ook omdat de extra’s van de excursies en toneel studeren op de Uvh nog leuker maakt.

LineLid: Line de Bruijn

Hoi, ik ben Line. Misschien dat een van jullie me eens heeft gezien als student-assistent, voorlichter bij open dagen of proefstuderen, op het podium van Levensdroom of al spelend op mijn dwarsfluit bij de Levenskunst optredens of het introductiekamp. Ik vind het leuk om iets te organiseren of projecten op te zetten; zeker als ik het kan verbinden met Humanistiek. Daarom kan ik bij Uitzinnig mijn ei kwijt. Het zet mij ook aan het denken over wat je nu (nog meer) kunt met Humanistiek. Ik vind het leuk om via Uitzinnig Humanistiek levendig te maken voor mijzelf en voor anderen.

thirsa uitzinnigLid:Thirsa

 Mijn naam is Thirsa de Wit en ik studeer alweer voor het derde jaar aan de UvH: eerst als premaster- en nu als masterstudent. Sinds dit jaar ben ik secretaris bij Uitzinnig en sinds vorig jaar lid van Levenskunst. Voor mij is de UvH een bijzondere plek: om te leren en te studeren, maar ook om veel interessante en lieve mensen te ontmoeten, en om mezelf te ontwikkelen. Wat mij zo aanspreekt binnen Humanistiek is de veelomvattendheid: zowel invalshoeken vanuit verschillende levensbeschouwingen, filosofie en ethiek, sociale wetenschap maar ook praktische vaardigheden. Deze binding met de praktijk maakt Humanistiek voor mij uniek. Uitzinnig biedt de mogelijkheid om de binding met de praktijk verder te onderzoeken en te versterken door excursies en workshops vanuit en naar vele verschillende mogelijke werkvelden te organiseren. En daar wil ik graag aan bijdragen!

 

 


Alle Uitzinnig Posts:

Fotografieworkshop: de ander als ander

De ander als ander ontmoeten en dat vast leggen in een beeld, daar gaat deze workshop om.   Fotografie is een krachtig middel om iemand te portreteren. In deze workshop kom je er achter dat portretfotografie ook een manier is om mensen op een bijzondere manier te ontmoeten. De workshop gaat dus meer over het contact […]

Posted in Uitzinnig | Leave a comment

Masterclass Mediation

Uitzinnig heeft een bijzondere activiteit op het programma staan! Op maandag 16 februari om 17.00 (tot 21.00) zal de masterclass mediation plaatsvinden op de UvH! Deze masterclass biedt de kans om kennis te maken met mediation, of je kennis hiervan te verdiepen en ook om te oefenen met (conflict)bemiddeling! Er zal zowel ruimte zijn voor theorie als voor het zelf in groepjes aan de […]

Posted in Uitzinnig | Leave a comment

Excursie TBS-kliniek

Hoi!   Heb je altijd al willen weten hoe een TBS-kliniek er van binnen uitziet? En wat de rol van een geestelijk verzorger hier binnen is? Grijp dan nu je kans!   Maandagmiddag 15 december om 15:00 uur gaat Uitzinnig naar de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht. Hier zal een geestelijk verzorger ons uitleggen wat hij […]

Posted in Uitzinnig | Leave a comment

Vraag maar raak met Renee Kelder

In mei 2014 verscheen het boek ‘De parttime-junkie’ van Humanistiek-studente Renee Kelder. Zij heeft een boek geschreven over haar drugsverslaving en hoe zij deze jarenlang verborgen wist te houden voor iedereen. Renee zat onder andere aan tafel bij Pauw en Witteman en Spuiten en Slikken om te vertellen over haar boek en haar vorige leven als parttime-junkie. Over […]

Posted in Uitzinnig | Leave a comment