Liftweekend in aantocht

Vier dagen en vijftien koppels met maar één doel… Jawel, het Liftweekend 2016! In alle vroegte vertrek je in koppels vanaf de UvH en probeer je zo snel mogelijk op de plek van bestemming te komen. Er is ‘slechts’ één regel: je mag alleen liften! Dus geen OV, geen fietsen, en geen van te voren geregelde auto’s. Ja gaat op goed geluk met je duim in de lucht langs de weg staan, in de hoop dat een goedzak je meeneemt op de achterbank.

Je vraag je nu natuurlijk af waar je dan wel niet heen gaat liften, maar dit is zoals elk jaar dé grote verrassing!

Op de ochtend zelf zul je horen wat de bestemming van dit jaar is, dus met je huisbaas afspreken dat ‘ie je ergens op staat te wachten, heeft geen zin!

We hebben plek voor 15 koppels, dus wees er snel bij. De inschrijving begint op 1 april om 12.00 uur.  De eerste 15 mailtjes die we krijgen, zijn de gelukkigen die mee mogen. Het is de bedoeling dat je per koppel 1 mail stuurt waarin beide namen en contactgegevens staan vermeld (e-mailadressen en telefoonnummers).

De inschrijving sluit op 14 april en dit is tevens de laatste datum dat je kosteloos kunt annuleren. !!! Als je hierna annuleert, zul je toch de volle pond moeten betalen !!! Hoe lief we je ook vinden.

Wij raden ten zeerste aan om als gemengd koppel (dus jongen-meisje) deel te nemen. We hebben er geen gender-studie op losgelaten, maar de ervaring leert dat het enerzijds voor jongenskoppels lastiger is om een lift te scoren en anderzijds omdat het voor meisjeskoppels risicovoller is om ’s avonds op een tankstation rond te hangen. Uiteraard is niets verplicht.

We willen benadrukken dat het participeren aan de liftwedstrijd volledig op eigen verantwoordelijkheid is. Wanneer het niet lukt om tijdig op de plek van bestemming aan te komen, is Opdrift hier niet verantwoordelijk voor. Maar, wees niet bezorgd, we doen dit al jaren en er is nog niks ernstigs gebeurd. In het ergste geval ben je gediskwalificeerd voor het wedstrijdgedeelte, omdat je de trein hebt moeten pakken. 😉

Wanneer je bent aangemeld als koppel, zul je van ons een mail krijgen met wat je allemaal nodig hebt en een aantal handige lift-tips. Zo kan niemand moederziel alleen langs de weg komen te staan!

Het weekend zal plaatsvinden van vrijdag 13 mei t/m maandag 16 mei, oftewel het weekend van Pinksteren! We zijn dus allemaal van zaterdag tot en met dinsdag vrij van onderwijs:  een goed excuus om eens te kijken hoe ver je kunt komen, zonder betaalde vervoersmiddelen.

Het kostenplaatje: Het weekend bedraagt €75,- . Dit bedrag is accommodatie, ontbijt en een verrassingsuitje  op de plek van bestemming. Dit moet vooraf betaald worden, maar hierover in het vervolg mailtje meer.
Eventuele andere activiteiten op de plek van bestemming en lunch en avondeten zijn voor eigen kosten.

Dus: ben jij iemand die wel een avontuur wilt beleven en een weekend lang in een Europese stad wilt vertoeven met allemaal leuke Humanistiek studenten? Zorg dan dat je 1 april om 12:00 een mail stuurt naar opdrift@uvh.nl met jouw naam en de naam van je partner en geef je op voor Liftweekend 2016!