De eerste namen van De HumanistiekFabriek


De HumanistiekFabriek gaat binnenkort van start. En daarom hier vast een tipje van de sluier…

HumanistiekFabriek-logo

Bijeenkomst 1, 28 februari van 15:30 tot 17:30 met daarna een borrel:

Het vinden van de juiste baan voor jou begint met erachter komen wat je eigenlijk zoekt. Op 28 februari trappen we daarom af met loopbaancoach Maria van de Ven. Deze ervaren trainer en coach gaat ons helpen om erachter te komen wat we nu werkelijk willen in een baan en hoe we een baan of opdracht kunnen vinden.

Daarnaast komt Marco Otten vertellen hoe de arbeidsmarkt voor humanistici eruitziet. Hoeveel GV’ers werken er nou eigenlijk in Nederland? In welke beroepsvelden komen humanistici terecht? Hoe rooskleurig of hoe zwart ziet de arbeidsmarkt er uit?

 

Bijeenkomst 2, 14 maart van 15:30 tot 17:30 met daarna een borrel:

Coaches Ton Vermin en Cees Bakker van www.sollicitatielab.nl komen op 14 maart vanaf 15:30 uur een training in het schrijven van sollicitatiebrieven en CV’s verzorgen. Ton is voormalig manager bij ABN AMRO en Cees is voormalig manager bij KPN. Beiden wilden ze ‘nu echt wat voor mensen’ gaan betekenen en zijn daarom Het Sollicitatielab begonnen.

We gaan flink aan de bak op 14 maart: Laat je CV checken, raak geïnspireerd, neem kennis van de laatste tips en tricks, en leer vanuit recruitersstandpunt hoe je je motivatiebrief opbouwt en goed schrijft, toegespitst op vacatures die bij je passen.

Kortom: je gaat naar huis met dat perfecte CV en die knallende motivatiebrief!

 

Bijeenkomst 3, 28 maart van 15:30 tot 17:30 met daarna een borrel:

HR-specialist Rolf van der Mije komt vertellen over het binnenperspectief van sollicitatiegesprekken: Hoe lees je de cultuur van de organisatie en stem je daar op af in gesprek? Hoe bereid je je voor? Wat kun je praktisch doen om authentiek over te komen met inachtneming van het feit dat je jezelf verkoopt tijdens een sollicitatiegesprek? Wanneer zijn recruiters eerder geneigd je aan te nemen? Wat zeg je wel en wat zeg je niet in gesprek?

Daarna gaan we meteen met elkaar meteen aan de slag in een training sollicitatiegespreksvaardigheden, geleid door trainer Lotte Huijing en ondersteund door mensen met zittingservaring in sollicitatiecommissies.

Meer info over Rolf van der Mije?
nl.linkedin.com/in/rolfvandermije

Meer info over Lotte Huijing?
nl.linkedin.com/pub/lotte-huijing/a/a01/28

 

Bijeenkomst 4, vrijdag 11 april van 15:30 tot 17:30 met daarna een borrel:

Op vrijdag 11 april komt dr. Lotte Krabbenborg naar de UvH om te vertellen over de stappen die je kunt zetten om een wetenschappelijke carrière te starten. Lotte Krabbenborg is UvH-alumnus en promoveerde na haar afstuderen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De wetenschap als werkveld: Welke stappen moet je zetten? Hoe kom je aan een promotieplek? Kun je een switch naar de wetenschap maken als je al afgestudeerd bent? Wat houdt het werk en leven van een onderzoeker in? Het komt allemaal aan bod op vrijdag 11 april.

Naast dr. Krabbenborg komt een hoogleraar naar de UvH om te vertellen over promoveren en onderzoek doen. Wie dat is, houden we nog even geheim!

 

Bijeenkomst 5, 2 mei van 15:30 tot 17:30 met daarna een borrel:

Op vrijdag 2 mei komt Robert Mekking, directeur van consultancybureau MVR en Partners, vertellen over bouw en behoud van je netwerk. Wat is het belang van een goed functionerend netwerk? En hoe bouw je een netwerk? Hoe en wanneer zet je je netwerk in? Hoe maak je er gebruik van?

Ook komt zelfstandige Amarins Sijbesma vertellen over het creëren van kansen via je netwerk.

Meer informatie over Robert Mekking en zijn bedrijf?
www.mvrenpartners.nl
nl.linkedin.com/in/robertmekking

Meer informatie over Amarins Sijbesma?
nl.linkedin.com/in/amarins

 

Kom allemaal! Meld je aan via www.svhumanistiek.nl/humanistiekfabriek.


Je kan ook in het rechtermenu met je Facebook-account inloggen in plaats van een nieuwe account aan te maken als je een comment wilt achterlaten.

Een reactie plaatsen