Recept: Marrokaanse linzentajine


De commissieleden van Groene Humanistiek hebben heerlijk gekookt op het introkamp. Hier hun recept (vegetarisch):

Marrokaanse linzentajine met pompoen, feta, amandel en tabouleh

Goed voor ongeveer +-6 personen

 

Benodigheden:

1 kleine pompoen, geschild, in stukjes of blokjes

1 grote (zoete) ui, gesnipperd

2 tenen knoflook fijngesneden.

1 rood pepertje, pitjes eruit, heel fijngesneden

flinke theelepel gemberpoeder/korianderpoeder/komijn/peper en zout.

1 blik linzen, afgespoeld en uitgelekt

1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

1 blik gepelde tomaat, in een kom, iets fijngeprakt

2 rode paprika’s geroosterd, gepeld en in stukken

15  a 20 gedroogde pruimen, geweekt en uitgelekt

Geroosterd amandelschaafsel

verse koriander

verkruimelde feta

 

Fruit de ui in  een pan met dikke bodem (type creuset) doe er na 3 minuten de blokjes pompoen bij dan na weer 3 minuten de knoflook, de rode peper en de specerijen. Roer een minuutje om en doe er dan wat water bij zodat de groenten zacht kunnen garen zonder aan te branden. Na een kwartier ongeveer de linzen, kikkererwten en pruimen erbij en de tomaten uit blik. Nog een kwartier laten garen en doorwarmen. Dan de stukken paprika erdoor mengen en nog een minuut of tien laten staan van het vuur af met de deksel op de pan.

Stort de couscoussalade met behulp van een kopje of ander vormpje op het bord en schep de warme tajine erbij. Kruimel er feta overheen en garneer met amandelen en koriander

Optioneel:
Couscoussalade (tabouleh) met heel fijngesneden rode en groene paprika, groene en zwarte olijven, lente-uitjes, veel peterselie en een dressing van sap van één citroen 4 eetlepels olijfolie en munt.

.


Je kan ook in het rechtermenu met je Facebook-account inloggen in plaats van een nieuwe account aan te maken als je een comment wilt achterlaten.

Een reactie plaatsen