SvH betuigt steun aan slachtoffers Brussel


Vanochtend bereikte ons het nieuws van een nieuwe reeks aanslagen. Het straatbeeld in Brussel werd al maanden getekend door gewapende politie en de extra maatregelen bleken helaas gegrond. Afgelopen weekend heeft een jongerenorganisatie, tevens lid van de IHEYO, uit Brussel ‘We need youth’ georganiseerd. ‘We need youth’ was een tweedaags evenement waarin jongeren gemotiveerd werden om na te denken over de toekomst en het belang van maatschappelijke jongeren(organisaties). Ze doen dit vanuit de overtuiging dat we juist nu, in deze tijd waarin we voor grote uitdagingen staan, jongeren nodig hebben en die jongeren moet activeren en helpen hoe ze kunnen bijdragen aan de maatschappij. Kritisch nadenken over jezelf en de maatschappij is echter niet genoeg; samenwerken in vertrouwen.

Zojuist is het belang van ‘We need youth’ weer pijnlijk duidelijk geworden. Wij willen als bestuur onze steun betuigen aan de slachtoffers, hun nabestaanden en onze vrienden in Brussel. We zijn met een aantal deelnemers en organisatoren van het evenement in contact geweest. Velen zijn alweer veilig thuis. Een aantal zit nog vast in hun hotel of in het hoofdkantoor van demens.nu, ze maken het naar omstandigheden goed.

“Terrorist attacks in Brussels. I am hoping all my friends are ok and not feeling too shaken. Wow only a day and a half after I was there and thinking their increased security measures were insane. Armed police and army everywhere and the university had an annoying locked door policy.” (Nicola Young Jackson, president IHEYO)


Je kan ook in het rechtermenu met je Facebook-account inloggen in plaats van een nieuwe account aan te maken als je een comment wilt achterlaten.

Een reactie plaatsen